Du kan få en bedre varme med en varmepumpe

Døjer du tit med hovedpine og overvejer, hvorfor dette kan være tilfældet?

Ofte kan hovedpine henføres til et dårligt indeklima, som i mange tilfælde kan være

forårsaget af en dårlig og syntetisk varme, som ikke er sundt for mennesker.

Det dårlige indeklima og varmen kan i mange tilfælde skyldes manglende udluftning samt varmekilder, som ganske enkelt bare ikke gavner indeklimaet. Problemerne vil i en stor del af tilfældene kunne bedres væsentlig ved at skifte til en varmepumpe som opvarmningsform. Specielt i tilfælde, hvor der anvendes varmekilder, som enten giver en meget tør luft eller som afgiver stoffer, som kan indåndes, kan et skifte af varmekilde medgive en stor fordel.

Med en varmepumpe får du nemlig genereret en miljøvenlig varme, som også er en del af den varme som oprindeligt burde være blevet anvendt til mennesket.

En varmepumpe er også miljøvenlig

Der er flere fordele ved at anvende en varmepumpe, når man skal opvarme sin bolig.

Modsat flere andre opvarmningsformer medfører varmepumpen nemlig en række miljøvenlige egenskaber.

En varmepumpe er nemlig indrettet i flere dele, som hver især gør at vi får mest muligt ud af vores varme på en fornuftig måde. Du tænker nok allerede, at den må være dyr i brug, hvis den skal være miljøvenlig.

Det er den dog ikke – tværtimod er det billigere at bruge end den klassiske elvarme som mange af vores danske boliger gør brug af. Faktisk vil du, for hver krone du bruger på din elvarme, få op til ca. 4 kroner med en varmepumpe.

Varmepumper er fremtiden

Den teknologi som varmepumper bruger har også fået flere højtstående institutioner til at rose varmepumpernes teknologi – heriblandt det danske Teknologiske Institut, som blandt andet omtaler varmepumper som fremtiden for hele verden.

Svenskerne har i høj grad også set at den forbedrede varme er meget dejligere. Køb af varmepumper i Sverige er nemlig boomet, så der er omkring ti gange så mange svenskere som bruger varmepumper i forhold til Danmark.

Hvis vi skal gå ned i tal har statistikker vist at det er 40000 danskere som bruger varmepumper, mens det er hele 400.000 svenskere er bruger disse.

Antallet af varmepumper i Danmark er dog også i stærk vækst. Så mon ikke vi når samme høje andel som vores svenske naboer i takt med at forståelsen for varmepumpernes fordel bliver bekendt hos flere og flere danskere.

Disclaimer

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *