Guitar på plejehjem

Da vi fire modne mænd for et par år siden blev enige om at danne en kvartet, der skulle mødes med jævne mellemrum for at spille musik sammen, havde vi ingen tanker om nogensinde at skulle spille for et publikum, for vores plan var udelukkende, at det skulle være en fritidsbeskæftigelse for os selv.

Bevares, vi har da heller aldrig spillet for et betalende publikum, og det kommer vi heller ikke til. Men for et halvt års tid siden foreslog Preben, at vi skulle tilbyde lidt underholdning for beboerne på det plejehjem her i byen, hvor hans gamle far bor.

Vi andre var faktisk helt med på ideen med det samme, så vi satte os for at sammensætte et program, der på fornuftig måde ville være rettet mod den aldersgruppe, der er tale om. Vi spiller alle fire hver især to eller flere forskellige instrumenter, så vi startede med at beslutte, hvilke instrumenter og hvilken type musik, vi skulle have på programmet.

Det skulle ikke være alt for larmende, så vi fravalgte blæseinstrumenter, der nok ikke er så velegnede til den spisestue på plejehjemmet, som vi skulle underholde i, så vi var enige om at satse på strengeinstrumenter, der også egner sig udmærket som akkompagnement til Sørens udmærkede sangstemme, og vi var enige om, at vi skulle satse på et repertoire med en del klassiske viser.

For mit eget vedkommende var der ingen tvivl om, at jeg skulle spille på min ukulele, som er det instrument, jeg selv synes bedst om at spille på. Jeg er meget glad for det instrument, fordi det har en lækker og sprød klang. Jeg købte min ukulele her: http://www.danguitar.dk/category/ukulele-91/

Vi diskuterede lidt, om vi skulle have en tromme med for at holde takten, men vi valgte trommerne fra af blandt andet praktiske hensyn, for de er lidt mere bøvlede at transportere, og Mogens var ikke i tvivl om, at hans sagtens kunne være den, der skulle holde takten på sin banjo, der jo godt kan være temmelig gennemtrængende med den metalliske lyd.

Søren lovede at traktere det klaver, som vi havde fået at vide stod til vores rådighed i plejehjemmets spisestue, for han er vant til at spille klaver samtidig med, at han synger teksterne til de forskellige viser, vi planlagde at divertere med. Og Preben var ikke i tvivl om, at han skulle spille på sin guitar, for han havde et par gange haft den med under besøg hos sin far, hvor han havde siddet om klimpret lidt på den, hvilket havde vist sig at være ganske populært, og det var egentlig baggrunden for, at de på plejehjemmet havde bedt Preben om et egentligt arrangement med underholdning for beboerne.

Det viste sig den gang at blive en ganske solid succes, hvor beboerne på plejehjemmet var meget begejstrede for vores indsats. Og så lød jungletrommerne åbenbart, for der gik ikke lang tid, før vi fik en anmodning fra et andet plejehjem i kommunen. Så nu har vi været på alle fire plejehjem i vores kommune, og næste måned tager vi hul på en ny runde. Heldigvis kan vi købe billige guitarer på http://www.danguitar.dk/

Disclaimer

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *