Rådighedsbeløb

Hvad hjælper det at renten er lav og alle hænderne i vejret, når kravene til os kunder er blevet så skærpede. Min mand Mikael og jeg havde endeligt fundet vores drømmehus. Vores billån og forbrugslån var begge betalt ned, og på mit SU lån skyldte jeg kun 15.000 kr, så vi mente ikke, at der ville være nogle problemer.

Vi blev dog meget klogere, da vi sad med Henning, som havde været vores faste bankrådgiver i næsten 16 år. Henning havde beregnet, at vi ”kun” havde et månedligt rådighedsbeløb på ca. 12.000 kr. og kravet var altså ca. 15.000 kr.

Vi prøvede at forklare Henning, at de 12.000 kr. var mere end rigeligt, da vi er ret sparsommelige, men regler er regler, sagde Henning. Jeg blev så tosset, at jeg gik ud ad banken uden at sige farvel. Lidt efter kom Mikael ud, og jeg kunne se, at han var mere skuffet end sur.

Da vi kom hjem i vores lejlighed, gik jeg for sjov ind på nettet surfede lidt rundt på diverse hjemmesider med lån. Her faldt jeg hurtig over en side ved navn Kviklaan-info kviklån, som havde en flot oversigt over nogle af Danmarks største og åbenbart billigste online lånefirmaer med kviklån.

Et af disse lånefirmaer på siden var Banknorwegian, som vi faktisk endte med at låne penge hos. Vi var begge overraskede over, hvor enkelt og hurtigt det var at låne penge online – man må bare ikke være registreret i RKI. Og det bedste var faktisk, at vores faste bank ikke kom til at tjene penge på os i denne omgang.

Det var faktisk lidt kosmisk, for på Kviklaan-info lån faldt vi over en artikel, som omhandlede problemstillingen omkring rådighedsbeløb ved kviklån. Så vi er ikke de eneste, som bliver ramt af de skærpede krav, men det endte jo godt alligevel.

Disclaimer

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *