Skak er et af de ældste og mest populære brætspil

Skal man nævne et enkelt brætspil, som er verdens bedste og mest populære, så vil de fleste nok sige skak. Skak har i mange år været anerkendt som det mest udfordrende spil, og det betragtes mange som en rigtig sportsgren.

Faktisk har skak tidligere været en fast del af de Olympiske Lege, og der er generelt stor prestige om dette ældgamle spil. Der har altid været kamp om at være bedst til skak, og stjernerne har haft mange fans rundt om i verden.

Stadig den dag i dag er skak nok det mest populære brætspil, og det er svært at forestille et spil, som kan vippe skak af pinden. Det er nemlig et utroligt gennemført spil, hvor ikke to spil er ens og hvor der hele tiden sker spændende ting.

Skak og historien

Skak har faktisk spillet en stor rolle på den politiske scene, og det har været en måde at udkæmpe kampe mellem landene. Under den kolde krig var der nogle drabelige skakkampe mellem de amerikanske og de russiske stormestre.

Disse kampe blev fulgt at millioner af mennesker, og hver deres præsident fulgte spændt med i udfaldet af kampene. Det blev nærmest en arena, hvor landende udfordrede hinanden. Sådan er det ikke helt mere, men der er stadig stor fokus på dette fantastiske spil.

Danmark har mange gode skakspillere

Kigger man på vores lille lands størrelse, så har vi rigtigt mange dygtige skakspillere, som gør sig godt på verdensplan. Og dette her vi generelt altid haft, og skak er en naturlig del af manges opvækst.

De fleste skoler underviser i skak, da det samtidig er en fantastisk måde at lære børnene matematiske tankegange, og skak er generelt godt for indlæringen. Derfor er der også tilbud om skoleskak på de fleste danske folkeskoler, og der er generelt en rigtig god tilslutning til dette.

Dette er nok også en af grundende til de mange dygtige danske skakspillere, da vi generelt udvikler børnenes talent i en tidlig alder, og får mange i gang med dette fantastiske brætspil.

Flere varianter af skak

Børn skal selvfølgelig være en hvis alder, før de kan begynde at have glæde af skak. Men allerede fra ca. 6 års alderen, kan de fleste børn begynde at koncentrere sig i lang tid nok, til at skak bliver sjovt for dem.

Det passer med start i 0 klasse, og der er faktisk mange 0 klasser, som bruger skak til sjov og undervisning. Ofte starter de med det såkaldte bondeskak, hvor der kun er bønderne med. På denne måde er spillet meget mere simpelt, og senere hen kan de så lære hele spillet at kende.

Dette er en god og blid måde til at lære skak, da en for hård start godt kan få børnene til at miste interessen for spillet. Start derfor blødt ud, og så kan i altid bygge på hen af vejen. Det vigtigste er at komme i gang med at lære spillet og have det sjovt samtidigt. Så skal barnet nok fange interessen for spillet.

 

Disclaimer

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *